Frea Art
Over mij

Mijn naam is Frea Wilkens en ik ben geboren in Amstelveen. Ik heb in de jaren 60 aan de grafische school in Amsterdam reclame tekenen gestudeerd. Vervolgens heb ik in de begin jaren tachtig samen met mijn man Paul in Zevenhoven (Zuid-Holland) gewoond. 

Na de geboorte van mijn zoon Juhrn zijn we vanwege Paul zijn werk naar de kop van Noord-Holland in Julianadorp verhuisd. Hier hebben we in totaal 21 jaar fijn gewoond. Sinds 4 jaar ben ik woonachtig in Breezand dat ongeveer 12 kilometer van Julianadorp vandaan ligt. Breezand heeft schitterende bollenvelden die vanaf maart tm mei volop rondom het huis in bloei staan.

Sinds dat wij in de kop van Noord-Holland zijn gaan wonen, heb ik het schilderen weer opgepakt bij Elly Doolaard in haar atelier te Anna Paulowna. Zij heeft mij wederom weer enthousiast gekregen voor het schilderen en haar technieken aan mij bijgebracht. 

Een paar jaar geleden ben ik overgegaan op abstract schilderen daarvan lessen gevolgd van Annet Hoekstra ook in het Doolaard Atelier Ik ben begonnen met bollenvelden en landschappen maar ik doe uiteraard ook andere projecten.

Vanuit landschappen ben ik uiteindelijk overgegaan in abstracte schilderijen en heb daar mijn impressie en vrijheid in gevonden. Ik schilder met acryl, olieverf en pastelkrijt op grote doeken.

Het schilderen geeft mij veel genoegdoening als ik mensen kan interesseren en meenemen in mijn werk. Mijn abstracten maak ik uit vrije gedachten waardoor iets ontstaat waaruit ieder zijn eigen verhaal en visie kan halen.